Tarieven

Sessie Psychosociale Therapie
60 min
€ 95
Telefonisch Consult
30 min
€ 50
Sessie Relatietherapie
90 min
€ 120

Sessie jobcoaching
60 min
€ 120

Gerry Verzett praktijk voor psychosociale therapie is vrijgesteld van BTW.

Vergoeding

Psychosociale Therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering, niet vanuit het basispakket. In tegenstelling tot individuele therapie wordt relatietherapie door de meeste zorgverzekeraars niet vergoed; enkele uitzonderingen daargelaten.

Bij psychosociale therapie worden geen diagnoses gesteld; dit wordt door velen als een voordeel gezien. Bovendien betaalt u geen eigen risico. Soms zijn werkgevers of uitkeringsinstanties bereid (een deel van) de therapiekosten te betalen. 

Informeer bij je zorgverzekeraar in hoeverre de therapie onderdeel maakt van de aanvullende ziektekostenverzekering. Bij vergoeding vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering is géén sprake van een eigen risico en er is geen doorverwijzing van je huisarts nodig.  De meeste ziektekostenverzekeringen bieden een (gedeeltelijke) vergoeding. De hoogte van het te vergoeden bedrag is afhankelijk van de verzekeringspolis. Klik op de link voor een volledig overzicht van de vergoedingen.

Bij het uitzoeken van de vergoeding voor psychosociale therapie kan je letten op het totale bedrag per jaar dat vergoed wordt en op de vergoeding per consult. Neem contact op met je zorgverzekeraar om zeker te zijn van je zaak; bij dit gesprek kan het nodig zijn om onderstaande Praktijkcode en/of Behandelaarscode te noemen:

  • AGB code Zorgverlener: 90044485
  • AGB code Praktijk: 9053191
  • Ingeschreven bij Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychosociaal therapeuten en Agogen (NVPA; http://www.nvpa.org lidnr 103877).
  • Register therapeut bij Register Beroepsbeoefenaren Complementaire zorg;  (RBCZ) lidnr. 403336R
  • Aanvullend getraind relatietherapeut bij EFT Nederland Lidnr. 421 https://www.eft.nl/

Daarnaast ben ik geregistreerd bij: