Richtlijnen Covid-19 

Op uitnodiging van de therapeut is face tot face contact mogelijk, onder voorwaarde dat je gezond bent en geen last hebt van klachten zoals verkoudheid, of andere klachten die door het RIVM genoemd worden. Wel klachten? Dan kan de sessie middels videobellen toch zijn voortgang vinden. Gerry Verzett, praktijk voor psychosociale therapie werkt met een conform AVG voorwaarden beveiligde dienst zodat privacy wordt gewaarborgd. Indien alsnog wordt geannuleerd, zullen wel kosten in rekening worden gebracht conform de algemene voorwaarden.

Voorbereiding bezoek:

  • Het toilet is alleen in noodgevallen te gebruiken. Aangeraden wordt om vooraf thuis naar het toilet te gaan.
  • Zorg ook dat je schone zakdoekjes bij je hebt en dat je je handen hebt gewassen.
  • Ik kan helaas geen thee of koffie geven, zoals je misschien gewend bent. Wanneer je hier behoefte aan hebt, neem dan zelf iets mee inclusief een kopje. Of een flesje water.

Tijdens het bezoek:

  • Hou 1,5 meter afstand; Bij binnenkomst zal ik u laten plaats nemen in de praktijk; ik wacht zelf in de gang op afstand tot u zit.
  • Voorafgaand aan het gesprek vraag ik naar uw gezondheid; het is natuurlijk beter als u zelf bij klachten contact opneemt zodat we de afspraak kunnen verzetten.
  • Tijdens het gesprek zal ik ook de nodige afstand houden. Bij afronding van het gesprek zal ik u voorgaan in de gang en kunnen wij op afstand afscheid nemen voor die dag.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw ellenboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes; deze zijn aanwezig in de praktijk en een prullenmand is binnen bereik beschikbaar.
  • We schudden geen handen maar dat betekent niet dat u niet welkom bent!

 

Zelf heb ik natuurlijk ook mijn verantwoordelijkheid; ik zal zorgen dat voor en na elk gesprek de ruimte zal worden schoongemaakt. Dit geldt voor deurklinken, deurbel, wastafel en alle andere relevante voorwerpen binnen de praktijk. Zo kan ik u verzekeren dat u een goed geventileerde en schone ruimte treft bij aankomst.

Afsluitend; ga niet naar de afspraak als u klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts. Ook bij twijfel dring ik erop aan dat u hierover contact opneemt met mij.

Het zal wellicht wat vreemd aanvoelen om met al deze regels een gesprek aan te gaan dat wellicht al spanning oproept. Toch ben ik ervan overtuigd dat ondanks deze maatregelen waardevolle gesprekken gevoerd kunnen worden.